Marković: Pobjedom bi se vratili u kvalifikacije

"Spremni dočekujemo Srbiju"

Marković: Pobjedom bi se vratili u kvalifikacije

Edmir Škorić

U hotelu Sarajevo danas je održana konferencija za novinare povodom utakmice drugog kola kvalifikacija za EP u Danskoj između rukometnih selekcija BiH i Srbije.

Nakon sramotnog poraza od Austrije u Linzu, rukometne Zmajeve očekuje teška utakmica protiv Srbije u Skenderiji u nedjelju navečer.

 

"Glavni razlog vašeg interesovanja je sigurno sama utakmica. Međutim, Savez uspijeva da ispunjava sve aktivnosti zahvaljujući saradnji sa sponzorima", kazao je na početku selektor naše reprezentacije Dragan Marković. 

 

Direktor kompanije salona namještaja Alfemo, Muhamed Bajić, iskazao je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa Rukometnim savezom BiH. "Veliko nam je zadovoljstvo potpisati sa RSBiH ugovor i sigurno je na obostrano zadovoljstvo. Želimo pomoći našim reprezentacijama. 

 

Nakon uvodnog dijela i potpisivanja ugovora, uslijedio je glavni dio konferencije, na kojoj je Marković, zajedno s igračima Farukom Vralažlićem i Ivom Karačićem, govorio o utakmici sa Srbijom.

 

"Jeste da smo nastupili bez jedno šest ili seam igrača koji su igrali protiv Njemačke u baražu, doživjeli smo težak i neugodan poraz. Spremni dočekujemo reprezentaciju Srbije, imamo nekoliko rovitih igrača, ali se nadam da će se oni do utakmice oporaviti. Očekujem dosta tešku utakmicu i pozivam publiku da nas podrži ma koliko loše startali, jer bi se eventualnom pobjedom vratili u kvalifikacije", kazao je Marković.

 

Jeste li motivisali ekipu nakon onakvog poraza u Linzu?

 

"Bili smo malo ograničeni. Desilo nam se tih kobnih desetak minuta utakmice, što je repriza i one utakmice u Stuttgartu".

 

 Hoće li igrači ući pod nabojem u ovu utakmicu?

"Sigurno da su utakmice kad se sastaju ekipe sa prostora bivše Jugoslavije prije svega atraktivne za publiku i neizvjesne. Očekujem normalno ponašanje publike. Pogledao sam utakmicu Srbije i Rusije, vidjeli smo neke dobre i loše strane. To je reprezentacija koja može dobiti svakoga na svijetu, ali isto tako i izgubiti kad se od njih ne očekuje".

"Sami smo krivi za poraz, da smo protiv bilo koga imali onoliko šansi isto bi prošli. Moramo se sada fokusirati isključivo na utakmicu sa Srbijom. Mislim da je reprezentaciju Srbije iznijela publika u Nišu, oni su bili ključ pobjede Srbije. Očekujem sutra također podršku mojoj reprezentaciji, koja je sigurno zaslužila da ima podršku i da svi zajedno probamo doći do pobjede", dodao je još Marković.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.