Marković: Pokazali smo da imamo srce i dušu

Rukometaši briljirali u Zetri

Marković: Pokazali smo da imamo srce i dušu

Edmir Škorić

Rukometna reprezntacija Bosne i Hercegovine odigrala je veliku utakmicu u Zetri i umalo pokvarila unaprijed isplanirano slavlje Njemačke.

Rukometaši BiH su u Stuttgartu poraženi s 12 razlike i malo ko je vjerovao da će izabranici Dragana Markovića uspjeti da nešto naprave u uzvratu baraža za odlazak na SP 2013 u Španiji.

 

Na kraju su naši rukometaši slavili s devet golova razlike (33:24) u Zetri i Nijemci su strepili do posljednjih minuta utakmice, ali na  kraju prošli na SP.

 

"Mislim da smo platili danak tom prvom poluvremenu iz Njemačke, koje smo loše otvorili i odigrali. Davao sam izjave poslije utakmice nakon što sam pregledoa snimke, danske sudije su napravile veliku razliku u ključnim momentima. Njemačka je Njemačka, ovo je veliki rezultat za moje igrače. Pokazali su da imaju srce i dušu", izjavio je selektor Marković na kraju utakmice, dodavši:

 

"U nekoj smo fazi uigravanja i relativno malo vremena smo zajedno, izašli smo iz jedne rezultatske krize. Vjerovatno ćemo podmlađivati ekipu. Nije bilo jednostavno, a ni sreće, baš je peh bio da izvučemo Njemačku u baražu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.