Marković: Protiv Kosova uz dosta respekta

Okupila se bh. reprezentacija

Marković: Protiv Kosova uz dosta respekta

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija BiH okupila se u Mostaru pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine.

Selektor Dragan Marković je govorio o utakmicama protiv Kosova i Slovačke, kao i o prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore.

“Reprezentacija Kosova je velika nepoznanica za sve nas i nemamo puno informacija o njima. Kao igrač nikada nikog nisam podcjenjivao niti puno komentarisao, pogotovo igrače s prostora Kosova odakle je došlo mnoštvo velikih igrača. Mi sa velikim respektom idemo u tu utakmicu, ali s druge strane bez imalo straha. Mi smo sigurno jedna od boljih ekipa u regionu, s tim da smo imali malih pehova. Sad smo u stanju da igramo sa svim ekipama i da se ne bojimo nikog”, rekao je selektor Marković.

Ivan Karačić je poručio kako naša reprezentacija ima sve preduslove da pobijedi u svim utakmicama.

“Prije svega, ekipa je zdrava i svi smo u formi. Po kvaliteti i imenima smo najjača reprezentacija i mislim da ćemo to opravdati na terenu. Nadam se da ćemo već u utakmici protiv Slovačke, koju igramo u gostima obezbijediti baraž i da će utakmica u Tuzli protiv Litvanije biti samo prijateljska utakmica. To je moja želja. Mislim da smo puno kvalitetniji i da ćemo uz stropostotni angažman uspjeti slaviti”, kazao je Karačić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi