Marković: Šarića nema zbog povrede leđa

Selektor bh. rukometaša objavio spisak

Marković: Šarića nema zbog povrede leđa

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH objavio je spisak rukometaša na koje računa na predstojećim pripremama (od 1. do 8. aprila).

Novi igrač na Markovićevom spisku koji je pozvan na pripreme u Sarajevu je rukometaš Cimosa Nikola Džono, koji igra na poziciji desnog beka.  

 

"On mi je interesantan igrač. Poznajem ga još iz juniorskih dana. Džono će zamijeniti Malinovića, kojem sigurno pripada to mjesto u reprezentaciji. Inače, Malinović će biti nosioc igre naše juniorske reprezentacije u narednim kvalifikacijama na Islandu", rekao je Marković za Oslobođenje, dodavši i to da je golmana Barcelone Danijela Šarića izostavio sa spiska zbog povrede leđa. 

 

"Rekao sam da ga neću zvati, sve od mečeva baraža. Evidentna je činjenica da on ima problema sa leđima. Zato neću ništa da rizikujem do utakmica sa Njemačkom.  Nema potrebe. Imamo dovoljno dobre golmane,  koji mogu iznijeti teret igranja utakmica prijateljskog turnira u Sarajevu. Šarićeva povreda nije nimalo naivna. Zamolio me je da ga poštedim koliko mogu. U Barceloni igra od utakmice do utakmice, a sve ostalo vrijeme provodi na terapiji. Bilo bi nekorektno da ga sada zovem i 'razbijam' ga na prijateljskim utakmicama. Hajde, da je riječ o igraču, još bih o svemu dodatno i razmislio, ali ovdje se radi o golmanu", kazao je selektor BiH Dragan Marković.    

  

Okupljanje će biti obavljeno u nedjelju, 1. aprila, u 13 sati u hotelu Sarajevo u Sarajevu. Raspored odigravanja utakmica je sljedeći: BiH - Crna Gora, 4. aprila (17 sati), Italija - Crna Gora, 5. aprila, 20,30 sati, BiH - Italija,  6. aprila u 20 sati. Sve utakmice će se igrati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu.

 

Recimo još i to, da će posljednje pripreme reprezentacije BiH za okršaje sa Njemačkom biti održane od 26. maja i trajaće sve do 9. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.