Marković: Sve ide po planu
Željko Lukajić radio je tokom dana sa mladim košarkašima

Košarkaški trening kamp Bjelašnica 2011.

Marković: Sve ide po planu

Redakcija portala SportSport.ba posjetila je planinsku ljepoticu Bjelašnicu gdje je počela druga sedmica od početka rada prvog Košarkaškog trening kampa Bjelašnica 2011.

Organizator je škola košarke GEN što su inače početna slova velikih majstora koji su je osnovali: Gordana Firića, Emira Halimića i Nenada Markovića.

"Prvo bih istakao da smo prezadovoljni što smo uspjeli da za samo tri mjeseca sve organizujemo. U tako kratkom roku smo sagradili teren, pronašli sponzore i riješili sve ostale organizacione stvari. Ovo je ideja Emira, Gordana i mene i dali smo se u veliki posao, a pošto Gordan trenutno ima velikih obaveza dobar teret posla je pao i na Murisa Memića." - istakao je na početku razgovora za Sportsport.ba proslavljeni Nenad Marković, veliki majstor igre pod obručima i legenda BIH košarke.

Kamp već uveliko radi i već očekujete drugu grupu djece.


"U kampu su djeca iz cijele Bosne i Hercegovine i to između 10. i 17. godina. U prvoj grupi je bilo njih 42, a u drugoj ih je za sad preko 30. Napravili smo i tri grupe između njih. Tako u prvoj imamo baš početnike i najmlađe godište, u drugoj djecu od desetak godina koja već imaju početno znanje, dok su u trećoj oni od 15, 16 i 17. i koji već uveliko igraju" - konstatuje Marković.

- Dodatnu draž svemu daje što sa dječacima rade velika imena naše košarke koji su se odazvali na vaš poziv.


"Sa ovom grupom koju danas gledate su Željko Lukajić, trener Hemofarma i naš reprezentativac Edin Bavčić iz Arisa. Sa sljedećim će raditi Emir Mutapčić i Samir Seleöković, a očekujemo i Draška Prodanovića. To nije sve jer će kamp posjetiti i Ibro Krehić, a između 15. i 17. jula očekujemo našeg selektor Sabit Hadžića. Naravno da će doći još aktuelnih reprezentativaca i između ostalog čekamo u kampu Nihada Đedovića, Damira Krupaliju, Sašu Vasiljević i još neke igrače" - detaljno objašnjava bivši as KK Bosne.

Kako ocjenjujete dosadašnji rad kampa?


"Zaista sam prezadovoljan. Sve ide po planu počev od uslova pa do vrijemena koje nas služi. Samo jedan dan smo imali loše vrijeme i tad smo skoknuli do dvorane u Vojkovićima koja je od kampa udaljena samo desetak minuta. Moram da kažem da je ta dvorana zaista odlična i da je na primer bolja nego ona mala u Skenderiji".

- Da sve ide ovako lijepo zaslužni su i sponzori.


"Svakako i zato smo im veoma zahvalni kao i sama djeca. Naš glavni partner je NATO, a sponzori su BH Telecom, Sarajevo Osiguranje, Bosna Lijek, Carat Plus (zastupništvo Pionira za BIH koje vodi Nermin Salman), Sarajevska pivara, Klas, Sport Life, Poliklinika Sunce. Medijski sponzori su SportSport.ba, FTV, Sarajevo-x, RSG i RSG 1. Ovdje bih još jednom uputio i jedno veliko hvala i specijalan pozdrav i KJKP Rad koji su učinili krajnji napor da nam pomognu da sve bude na vrijeme - rekao je  Nenad Marković na kraju razgovora za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.