Marković: U derbiju idemo na pobjedu

Fudbaler Proletera uoči meča sa Slogom

Marković: U derbiju idemo na pobjedu

D. Vejo

Fudbaleri Proletera iz Teslića će u okviru 20. kola Druge lige Republike Srpske Zapad, na svom terenu ugostiti ekipu Sloge iz Doboja.

Teslićani su slabije otvorili proljetni dio sezone. Usljed krize loših rezultata polako se vraćaju na kolosjek. O narednom meču pričao je napadač Proletera a ujedno i drugi strijelac lige.

"Rezultati u ovom dijelu sezone i nisu nam išli u prilog. Za vikend nas očekuje derbi proljetnog dijela Druge lige. Igramo protiv prvoplasirane ekipe Sloge iz Doboja. To je više od utakmice i za same igrače tako i za navijače. Ova utakmica je derbi dva grada, tačnije komšijski koji uvijek bude dobro posjećen i nije bitno stanje na tabeli. Publiku zanima samo jedno, a to je pobjeda. Imali smo problema sa igračkim kadrom, dva igrača zadnje linije su nam povrijeđena. Vezali smo dvije pobjede i nadam se da ćemo nastaviti niz", ističe za SportSport.ba fudbaler Proletera, Vladimir Marković.

Marković je trenutno drugi strijelac lige sa 16 pogodaka. Utakmica između Proletera i Sloge igra se sutra od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi