Marković: U našim je rukama ključ uspjeha

Selektor vjeruje u prolaz

Marković: U našim je rukama ključ uspjeha

Edmir Škorić

Dragan Marković, selektor rukometne bh. reprezentacije, ističe kako je bilo dosta grča u našoj igri, ali zadovoljan je zbog pobjede i vjeruje u prolaz protiv neugodnih Grka.

Bh. rukometna reprezentacija je u Goraždu teškom pobjedom nad Grčkom (31:29) krenula u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji. Naši momci će u Solunu braniti dva gola prednosti.

"Nekako sam naslućivao na ovo. Bojao sam se naše nervoze, igrali smo plašljivo. Moramo igrati puno hrabrije, posebno u fazi napada. U odbrani smo bili pasivni, pa su nam i golmani slabije branili. Zaslužili smo svakako bolji rezultat, ali moramo pobijediti i u Grčkoj", izjavio je po završetku utakmice bh. selektor Dragan Marković, dodavši:

"Moramo popraviti igru u odbrani. Nema šta, ovo je jedna od naših slabijih utakmica, no treba znati da u pet utakmica imamo pet pobjeda, što nije mala stvar. Rekao sam da idemo na dvije pobjede, dakle i u Solunu želimo slaviti. Mislim da ćemo odigrati puno bolje i ključ uspjeha je kod nas. Pali smo na našim greškama, ali pobjeda je svakako nova motivacija".

Nikola Prce je dosta kasno ušao u igru. Zasigurno nas je svojim iskustvom vratio u igru.

"Čelica je prvo poluvrijeme držao sam, ali Prce je drugo poluvrijeme bio fantastičan. On i Tahirović su nas vratili u život".

Za kraj je selektor pohvalio atmosferu u Goraždu, jer je dvorana Mirsad Hurić bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

"Atmosfera je bila fantastična. Hvala svima, posebno navijačima na divnoj podršci. Ako mi budemo imali ovakvu kokretnu atmosferu u Grčkoj, i suđenje, koje nije baš ekstra, mislim da ćemo odigrati puno bolje i da možemo slaviti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.