Marković: Uspjeli smo ostvariti naš cilj

Selektor bh. juniora zadovoljan

Marković: Uspjeli smo ostvariti naš cilj

Midhat Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjom pobjedom nad Ukrajinom 96:85, obezbijedila je opstanak u A diviziji.

Selektor Nedad Marković sretan je zbog opstanka među najboljim selekcijama Evrope, te ističe da bi nastup bio mnogo bolji da je naš tim bio kompletan na ovom prvenstvu. Ipak, Marković smatra da su košarkaši stekli veliko iskustvo, te su ostvarili svoj cilj.

"Za naše momke bilo je veliko iskustvo igrati protiv najboljih reprezentacija Evrope. Mislim da smo igrali u skladu sa našim talentom i ekipom koju smo imali. Momci su se maksimalno borili i iskreno nemam šta da im zamjerim. Mislim da smo bili kompletni da bi se borili za ulazak među osam najboljih sa Rusijom i Česima. Ovako, ostvarili smo cilj i izborili opstanak u A diviziji za narednu generaciju i za igrače koji su bili ovdje i činiće kostur te ekipe.  Prije svega tu su Polutak, Gačić i Lazić", rekao je Marković.

Selektor naših juniora je današnju utakmicu opisao kao dramu u režiji Hičkoka.

"Današnja utakmica teška zbog važnosti i vidjelo se to na igračima u prvom poluvremenu. Tek smo u drugom poluvremenu digli odbaranu i intenzitet. Počeli smo da dajemo lagane koševe i okrenuli smo utakmicu na našu stranu. Završnica je bila kao  u režiji Hičkoka,  ali u produžecima je ekipa odbranom i karekterom izborila pobjedu", rekao je Marković za SportSport.ba.

Tako će naši juniori i naredne godine igrati u društvu najboljih sa jednom sjajnom generacijom koja se trenutno stvara u kadetskoj konkurenciji i koja će vjerovatno naredne godine biti kandidat za visok plasman na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.