Historijska press-konferencija

Marković: Vjerovali ili ne, mi odosmo na Svjetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine provodi u posljednjoj je fazi priprema za Svjetsko prvenstvo, makar kad je riječ o dijelu priprema u našoj domovini.

Nakon uvodnog dijela priprema koji je obavljen u Mostaru, uslijedila je kraća pauza zbog novogodišnjih praznika, a pripreme su nastavljene u petak, treningom u Sarajevu.

Reprezentacija BiH će put Katara, gdje će obaviti finalni dio priprema za svoje prvo učešće na Svjetsko prvenstvu, poletjeti u nedjelju u 12:20 sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

"Odosmo mi na Svjetsko prvenstvo, vjerovali vi ili ne, ali mi odosmo", bile su riječi kojima je selektor najboljeg bh. rukometnog tima, Dragan Marković, koji se zahvalio svima koji su pomogli organizaciju priprema naše rukometne selekcije.

Srce na teren!

I kapiten našeg nacionalnog tima, Muhamed Toromanović ima velika očekivanja od historijskog nastupa na SP-u u Kataru.

"Svi smo to čekali sa nestrpljenjem, odlazak na Svjetsko prvenstvo. Nadamo se da neće biti povreda, te da ćemo što spremniji dočekati SP. Ispred igrača mogu obećati da ćemo ostaviti srce na terenu, te se nadam da ćemo se uz malo sreće uspjeti kvalifikovati u drugi krug", rekao je kapiten i pivot našeg tima, Muhamed Toromanović.

Press-konferenciji su prisustvovali svi rukometaši i članovi stručnog štaba, te su bili dostupni predstavnicima medija za izjave. Najbolji bh. rukometaši večeras će obaviti posljednji trening na bosanskohercegovačkom tlu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti