Marković: Zadovoljan sam kako ide oporavak Prce

Selektor rukometne reprezentacije za SportSport.ba

Marković: Zadovoljan sam kako ide oporavak Prce

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine i dalje se nalazi u Mostaru gdje se priprema za Svjetsko prvenstvo koje će 15. januara početi u Kataru. 

Selektor Marković danas je objavio spisak igrača koji će putovati u Katar. Iako na Svjetskom prvenstvu može koristiti samo 16 igrača u Dohu će putovati njih 20. 

"Radi se o tome da mi u Katar idemo na pripreme i morali smo povesti više od 16 igrača. Tu imamo tri golmana i jednog povrijeđenog igrača i nismo smjeli dozvoliti da nemamo dovoljno igrača za rad na treningu. Jasno je da ćemo na Svjetskom prvenstvu moći koristiti samo 16 igrača," kaže Marković. 

Selektor našeg nacionalnog tima jutros je odlučio da otkaže trening. 

"Nekoliko igrača ima problema sa prehladom, a ima tu i rovitih igrača, tako da nisam želio ništa riskirati, jer za to nema ni potrebe. Bolje spriječiti, nego liječiti," kaže Marković. 

Nikola Prce će putovati u Katar, ali još uvijek nije poznato da li će biti spreman za izazove na Svjetskom prvenstvu. 

"Ja sam jako zadovoljan kako njegov oporavak teče. Počeo je trenirati u dvorani, počeo je trčati, radi i promjene pravca i sve to teče mnogo bolje od onoga što sam ja očekivao. Ipak, još uvijek ne znamo da li će biti spreman. On je taj 20. igrač i vidjet ćemo, ima još uvijek dovoljno vremena," smatra Marković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti