Marković zadovoljan testnim utakmicama juniora

Selektor bh. juniora nakon gostovanja u Hrvatskoj

Marković zadovoljan testnim utakmicama juniora

A. Haznadarević

Povodom održavanja košarkaškog kampa "GEN 2012", koji će se održati 1. jula u hotelu "Sunce" na Vlašiću u organizaciji škole košarke GEN i gostovanja juniorske košarkaške reprezentacije BiH, razgovarali smo sa jednim od osnivača ove škole košarke i aktuelnim selektorom juniorske košarkaške reprezentacije BiH Nenadom Markovićem.

Nakon što smo dobili informaciju da se očekuje dolazak skauta New Orleans Hornetsa Dana Connelyja na kamp, legendarni bh. košarkaš je pojasnio o kome se radi:

"Radi se o mladom treneru koji je inače zadužen za skautiranje i promatranje protivnika. Također on je radio i kao jedan od pomoćnih trenera na Univerzitetu u Memphisu, te se dakle ne radi o klasičnom skautu", kaže Marković.

Kao selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Nenad Marković je ovih dana boravio u Hrvatskoj, gdje su njegovi igrači odigrali dva kontrolna susreta sa reprezentacijom Hrvatske. Radi se o protivnicima koji su godinu dana stariji (generacija 1995.), te su bili odlična proba za naše omladince.

"Bile su to dvije kvalietne provjere protiv godinu starijih protivnika. Iako smo upisali dva poraza, ja sam jako zadovoljan jer mi još nismo spremi i ovo su nam bile prve dvije jače utakmice", ističe selektor juniorske nacionalne selekcije te dodaje:

"Prva utakmica je bila loša, dok smo u drugoj 35 minuta držali vodstvo, te mogu reći da smo zaista odlično odigrali. Bile su to odlične testne utakmice", zaključuje Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.