Markoviću juniori, Obraliću kadeti

Novi selektori omladinskih rukometnih selekcija

Markoviću juniori, Obraliću kadeti

Adnan Beganović

Šef stručnog štaba banjalučkog Borca, Dragan Marković, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba biće imenovan za novog selektora juniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok će kadetsku selekciju u narednom periodu predvoditi Mahmut Obralić.

Prvi čovjek struke banjalučkog Borca, Dragan Marković, preuzet će brigu o juniorskoj rukometnoj reprezentaciji, a Mahmut Obralić biće imenovan za selektora kadetske reprezentacije.

Ovu vijest potvrdili su nam i iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a u narednim danima sa pomenutim stručnjacima biće potpisan ugovor.

Treba istači i to da je delegacija našeg saveza na čelu sa generalnim sekretarom, Smajom Karačićem, u proteklim danima boravila u Baselu, gdje se sastala sa prvim čovjekom svjetskog rukometa Hasanom Mustafom.

Na sastanku se razgovaralo o kandidaturi naše zemlje za organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva 2013. godine i ako je suditi po obavljenim razgovorima u Baselu, Bosna i Hercegovina će najvjerovatnije već u maju dobiti organizaciju smotre najboljih juniorskih svjetskih selekcija.

Podsjetimo i to da će se u organizaciji Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u nedjelju Banja Luci održati drugi po redu seminar za trenere mlađih kategorija.

Na taj način Rukometni savez Bosne i Hercegovine nastavlja projekat edukacije trenera mlađih kategorija. Nakon što je prvi seminar održan u Sarajevu, drugi će se u nedjelju 20. februara sa početkom u 12 sati održati u Banja Luci u dvorani Borik, a predavač na seminaru će biti proslavljeni bosanskohercegovački rukometni stručnjak Esad Kurtagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.