Vahini "lavovi" se mučili protiv Komorija, ali na kraju osigurali nokaut fazu

Afrički Kup Nacija

Vahini "lavovi" se mučili protiv Komorija, ali na kraju osigurali nokaut fazu

Haris Zilić

Nastavljeno je takmičenje na Afričkom Kupu Nacija.

U drugom kolu grupe C, Maroko je teže od očekivanog savladao Komori rezultatom 2:0.

Izabranici Vahida Halilhodžića su bili veliki favorit protiv ove otočne selekcije, ali Komori su pružili nevjerovatan otpor, a vodeći pogodak postigao je Amallah u 16. minuti meča. Konačnih 2:0 postavio je Aboukhal u prvoj minuti sudijske naoknade.

Junak meča bio je golman Komorija Ben Boina koji je zaustavio nekoliko zicera fudbalerima Maroka, a odbranio je i penal En Nesyriju u 83. minuti i sigurno ga očekuje neki lijep transfer na kraju prvenstva. Zaustavio je teži poraz svoje ekipe večeras.

Drugi duel grupe C odigrat će Gabon i Gana, a Maroko je pomenutim trijumfom izborio plasman u nokaut fazu jer nakon dva kola imaju šest osvojenih bodova.

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
Ovaj golman Komorija izabran za igrač utakmice jes čovjek branio svaka čast moglo je lako biti i 5-0 za Maroko
3 0
RASanticeva
Komora* ili ti ga Komorskih Ostrva ako ti je lakše ☺️
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti