Lud, zbunjen, izgubljen: Nepoznavanje VAR-a, pogrešna himna, jedan teren...

Haos na Afričkom Kupu Nacija

Lud, zbunjen, izgubljen: Nepoznavanje VAR-a, pogrešna himna, jedan teren...

Haris Zilić

Afrički Kup Nacija nam je u prvoj sedmici ponudio totalni haos koji nema veze sa fudbalom i koji je naišao na oštre kritike fudbalske javnosti.

Pisali smo već o sudiji iz Zambije koji je svirao kraj meča u 85. minuti, pa u 89, minuti, a isti arbitar je isključio mikrofon da ne sluša VAR sobu. Sve se to desilo na meču Mali - Tunis.

Nakon toga duel Mauritanije i Gambije je počeo novim skandalom. Umjesto himne Mauritanije domaćini u Kamerunu su pustili izmišljenu melodiju, zatim pogrešnu himnu, a onda su skontali da na razglasu nemaju himnu države učesnice prvenstva.

Na otvaranju prvenstva u duelu Kameruna i Burkine Faso, VAR se koristio više od deset minuta jer se u VAR sobi nisu "uštelili" i VAR je bio nepoznanica za sve prisutne.

Oglasi

Na duelu Komorija i Gabona, ekipa Komorija nije imala rezervnu garnituru dresova jer oprema još nije stigla u Kamerun.

Fudbaler Malavija je u meču protiv Gvineje navodno odbio izmjenu jer je morao hitno u WC, dok je Senegal savladao Zimbabve golom iz penala u 96. minuti iako je utakmica bila produžena četiri minute.

Selektor Alžira se valjao po terenu i vrištao pred kamerama nakon remija njegove selekcije protiv autsajdera Sierra Leonea (0:0), dok dnevno gledamo dvije utakmice na jednom stadionu, gdje je najveće opterećenje na travnjaku.

Posljednji skandal priredili su Tunižani koji traže ponavljanje meča sa Malijem što bi bio presedan u svjetskom fudbalu da se utakmica grupne faze kontinentalnog takmičenja ponavlja.

Sve u svemu u Kamerunu je Afrički Kup Nacija počeo haotično i vidjet ćemno šta će se sve dešvati od 6. feburara kada je zakazano finale.

Top Komentari

King_Kenny
...i zbog ovog sranja Liverpool mora dati svoja 3 standardna igraca i igrati utakmice u EPL bez njih...pa ovo treba ukinuti skroz...cirkus.
0 12
bk123
Ima početničkih grešaka, ima haosa kako ste napisali al meni je afrički kup nacija prava ona nogometna romantika, onaj nogomet iz duše, sve ono što europski nogomet više nije....ne kažem da to što je europski nogomet napredovao nije dobro čak što više al ovaj afrički je ipak ono s još malo duše, malo više ljubavi
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi