Vaha i Maroko slave: Majstorija Hakimija presudila borbenom Malaviju

Afirčki kup nacija

Vaha i Maroko slave: Majstorija Hakimija presudila borbenom Malaviju

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Maroka plasirala se u četvrtinu finala Afirčkog kupa nacija.

Izabranici našeg Vahida Halilhodžića su nakon velike borbe savladali ekipu Malavija koja je u ovaj meč ušla kao autsajder, ali pružila je sjajan otpor Marokancima.

Malavi je poveo sa 0:1 spektakularnim pogotkom Mhanga koji će sigurno biti među vodećim na TV špicama.

Nakon toga nekoliko prilika za Marokance koji u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena dolaze do poravnanja, strijelac je bio En Nasyri na asistenciju Amallaha.

U nastavku bolja igra Maroka, imali su nekoliko odličnih prilika, odbrana Malavija je bila na visini zadatka, a dominacija Marokanaca je krunisana još jednim sjajnim golom.

Hakimi je u 70. minuti fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca za 2:1 i ispostavit će se trijumf Marokanaca i plasman među osam najboljih ekipa na kontinentu.

Majstoriju Hakimija pogledajte OVDJE.

Maroko u četvrtini finala čeka boljeg iz duela Obala Slonovače - Egipat duel koji je i derbi osmine finala

Top Komentari

Malmi_Suomi
E moj Vaha imaš li daha , još mnogo tekmi na tebe čeka i samo hercegovac moj nastavi tako. Iskreno ne pratim ovo prvenstvo ali bi volio zbog našeg Halilhodžića da Maroko osvoji. Mogu o tebi pričati i pisati šta hoće ali bolan TI SI MOJ ti si NAŠ i ... hahaha TOČKA!!!
4 2
Goran86
Cestitke Vahi do trofeja moze i zna.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti