Suze, očaj, nevjerica: Katarani uništili snove Marokancima nekoliko sati pred pred meč sa Francuzima

Potez koje je mnoge ostavio u čudu

Suze, očaj, nevjerica: Katarani uništili snove Marokancima nekoliko sati pred pred meč sa Francuzima

Admin Čaušević

Maroko za nekoliko sati igra odlučujući meč protiv Francuske, a katarske vlasti su odlučilie da unište snove hiljadama Marokonaca. Odluka je mnoge zatekla te su navijači Lavova Atlasa u nevjerici i očaju. 

Maroko je postao prva reprezentacija iz Afrike koja je stigla do polufinala Svjetskog prvenstva. U polufinalu će Lavovi Atlasa za protivnika imati selekciju Francuske.

Francuzi su svakako favoriti, međutim izabranici Walida Regraguija su do sada pokazali da su sposobni izbaciti mnogo snažnije selekcije pa će Trikolorima biti sve osim lako.

Marokoanci su uz Argentinu imali najveću podršku tokom dosadašnjeg dijela Mundijala, a plan je bio da hiljade navijača budu i 12 igrač protiv aktuelnog prvaka svijeta.

Ipak, nekoliko sati pred utakmicu stigla je šokantna odluka s kojom je Katar zabranio letove iz Maroka u tu zemlju erzijskog zaljeva.

Oglasi

Državna aviokompanija iz Maroka(RAM) je tako otkazala sve letove planirane za srijedu pa su mnogim navijačima koji su već isplanirali put u Katar praktično uništeni snovi da gledaju najveću utakmicu u historiji svoje reprezentacije.

"Nakon ograničenja koja su nametnule katarske vlasti, Royal Air Maroc sa žaljenjem obavještava svoje klijente da je njegov partner Qatar Airways otkazao letove koji su 14.12.2022. iz Casablance u Dohu u sklopu njihovog code-share partnerstva", saopšteno je iz marokanske aviokompanije.

Prethodno je dogovoreno 30 dodatnih letova za prijevoz navijača u Katar za polufinalnu utakmicu Maroko -Francuska u srijedu, ali danas je stigla vijest da je sedam planiranih letova za srijedu otkazano.

To znači da su navijači u Maroku koji su osigurali ulaznice za utakmicu ili hotele i planirali otputovati jutros letovima RAM sada otkazani, a iz kompanije su poručili da će nadoknaditi troškove onima koji nisu otputovali u Katar.

Tačan razlog za otkazivanje letova nije preciziran, međutim nema sumnje da će ova odluka biti dodatni motiv Lavovima Atlasa da učine sve kako bi priredili novu senzaciju nakon što su ranije izbacili Španiju i Portugal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prema nekim prognozama očekivalo se čak 45.000 navijača Maroka na tribinama stadiona što su praktično dvije trećine kapaciteta stadiona Al Bayt na kojem će se igrati utakmica protiv Francuske. 

FS Maroka je odučio da 13.000 ulaznica besplatno podijeli svojim navijačima, međutim mnogi Marokanci koji su već isplanirali put u Katar će svoju reprezentaciju morati gledati ispred tv ekrana.

Top Komentari

Cogo111
Koja je to reprezentacija mnogo jaca od francuske od ovih koje je maroko dobio ?? Pitam za prijatelja
0 2
antikomunist
GAMAD OD ARAPSKIH SULTANA I GOVVANA..KAO SELMAN U S.ARABIJI...HEBALI IM KOLONIJALISTI FRANCUSKI KOMPLET PLEME
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi