Marotta: Ne vjerujem da će Džeko otići

Dijamantu se još uvijek nadaju u Torinu

Marotta: Ne vjerujem da će Džeko otići

Edmir Škorić

Juventusov izvršni direktor Giuseppe Marotta vjeruje da Edin Džeko neće otići u Manchester City, iako zna da bi posao uskoro mogao biti završen.

Marottu su novinari pitali što misli o tome da bi Juventusova višemjesečna želja, Wolfsburgov napadač Edin Džeko, mogla biti neostvarena. Naime, već se danima piše kako je Dijamant nadomak Cityja, a dogodi li se to, Torinezi će biti gubitnici u utrci za potpisom bh. reprezentativca.

"Nisam baš uvjeren da će otići u City, ali ja i dalje vjerujem da bi se posao uskoro mogao završiti (s Juventusom)", odgovorio je Marotta novinarima, a onda pričao o tome koliko Stara dama može u 2011. godini.

"Juventus uvijek, ali apsolutno uvijek mora biti protagonist. Scudetto? Dužni smo vjerovati. Na početku smo bili uvjereni kako se ne možemo takmičiti za naslov, ali kako se vrijeme odmicalo sve više smo svjesni naše snage".

No, lako bi se moglo desiti da Edin i drugi dio sezone provede u Njemačkoj. Naime, iz Wolfsburga su jučer poručili kako naš reprezentativac, zajedno sa ostatkom momčadi, putuje na klupske pripreme u Španiju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti