Marquez poziva na oprez protiv Trikolora

Marquez poziva na oprez protiv Trikolora

Nakon prvih utakmica u kojima su osvojili po jedan bod Francuska i Meksiko  večeras igraju najbitniju utakmicu u grupi A, posebno nakon što je Urugvaj sinoć upisao sigrunu pobjedu.

Les Bluesi i El Tri večeras ne smiju izgubiti, a ukoliko neko izgubi, onda je jednom nogom već napustio takmičenje. Ova dva tima su u prvom kolu odigrala različite utakmice. I dok je Francuska protiv Urugvaja izgledala potpuno bezidejno, s druge strane igra Meksika je mogla dobiti visoku ocjenu, posebno posljednjih pola sata.

U istoriji su se ova dva tima sastajala šest puta, a Meksiko je samo jednom uspio izbjeći poraz. Francuzi se uzdaju kako će tradicija i večeras odigrati važnu ulogu, dok u redovima Meksika smatraju da svakoj tradiciji dođe kraj. Većih problema oko sastava nema ni jedan selektor.

Raymond Domenech je ostao bez trećeg golmana Cedrica Carrasa, a uprkos lakšoj povredi William Gallas će biti spreman za nastup. Napad Francuza je protiv Urugvaja bio dosta loš, pa će večeras umjesto Govoua od prve minute krenuti Florent Malouda, ove sezone ponajbolji francuski igrač. Abou Diaby je protiv Urugvaja bio najbolji, pa će i večeras zauzeti mjesto u sredini terena.

Javier Aguirre nema nikakvih problema. Svi igrači su zdravi i spremni, jedino Javier Hernandez smatra da bi trebao dobiti više minuta na terenu, a isto misli i Andres Guaradado. Meksički selektor neće vjerovatno ništa mijenjati u odnosu na utakmicu otvaranja protiv Južne Afrike.

„Mislim da je ovo najbitnija utakmica i moramo pokušati doći do tri boda kako bi prošli dalje. Svjesni smo njihove snage, imaju igrače koji u svakom trenutku mogu zablistati. Ne smije nas zavarati njihova neefikasnost u posljednje vrijeme, jer to nije njihova prava slika“, kaže uoči večerašnje utakmice Rafael Marquez, igrač Barcelone koji je nekada nosio dres Monaca.

Vjerovatni sastavi:
FRA: Lloris – Sagna, Gallas, Abidal, Evra – Diaby, Toulalan – Ribery, Gourcuff, Malouda – Anelka
MEX: Perez – Aguilar, Osorio, Rodriguez, Salcido – Juarez, Marquez, Torrado – Dos Santos, Franco, Vela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.