Debi Kolašinca, sedam golova i sjajan preokret Marseillea na krilima Milika

Pobijedili sa 5:2

Debi Kolašinca, sedam golova i sjajan preokret Marseillea na krilima Milika

E. Čaušević

Fudbaleri Marseillea večeras su u sjajnoj utakmici pobijedili Angers sa 5:2 u meču 23. kola francuske Ligue 1.

Na Veledromeu smo večeras gledali fantastičan meč na kojem je Marseille nakon sjajnog preokreta uspio da slavio sa 5:2 i dođe do nova tri boda. Debi za Marseille upisao je i Sead Kolašinac koji je ostavio dosta dobart utisak.

Međutim, utakmica za domaći tim počela je kao noćna mora jer je Angers nakon svega 11 minuta utakmice vodio sa 2:0 i totalno je šokirao domaći tim.

Gosti su poveli u osmoj minuti kada je Fulgini iskoristio grešku odbrane Marseillea i pogodio je za 1:0. Samo tri minute kasnije gosti su zabili i drugi pogodak. Fulgini je sada bio asistent, a gol za 2:0 postiže Bentaleb.

Ipak, Marseille se i pored uvodnog šoka brzo oporavio i uspio je da se vrati u meč. Domaći su na 1:2 smanjili u 18. minuti nakon što je mrežu Angersa zatresao Milik.

Samo tri minute kasnije na semaforu je bilo 2:2. Lirola je pronašao Gersona koji je sjajno pogodio i izjednačio je rezultat za veliko slavlje navijača Marseillea.

Do konačnog preokreta Marseille je došao u 70. minuti. Na scenu je stupio ponovo sjajni Milik koji je svojim drugim golom pogodio za 3:2. Poljski napadač je samo osam minuta kasnije postigao hat-trick i povisio je na 4:2.

Konačan udarac ekipi Angersa zadao je rezervista Cengiz Under. Nakon asistencije za treći gol Milika turski fudbaler je u 85. minuti uspio i da postigne pogodak i postavi konačnih 5:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kolašinac će debi u dresu Marseillea pamtiti po dobrom, a bh. reprezentativac na terenu u večerašnjem meču bio je do 64. minute kada je umjesto njega na teren ušao Peres.

Marseille je nakon ove pobjede drugoplasirani na tabeli sa 43 boda i ima deset bodova manje od lidera PSG-a koji svoj meč igra ovog vikenda. Angers je na 12. poziciji sa 29 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi