Svlačionica 'puca', nastaju problemi: Da li Tudora očekuje veliko iznenađenje na kraju sezone?

Marseille je trenutno na trećem mjestu

Svlačionica 'puca', nastaju problemi: Da li Tudora očekuje veliko iznenađenje na kraju sezone?

S. Mlaćo

Iako je Marseille na trećem mjestu dva kola prije kraja, hrvatski stručnjak Igor Tudor na kraju bi mogao ostati bez posla.

Iako je Marseille na trećem mjestu dva kola prije kraja, hrvatski stručnjak Igor Tudor na kraju bi mogao ostati bez posla.

Marseille će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, a trenutno ima pet bodova prednosti nad Monacom i sve u svojim rukama.

Pokušat će stići Lens koji ima dva prednosti i nalazi se na drugom mjestu, te će biti zanimljivo do kraje sezone u Ligi 1.

Ipak, francuski mediji pišu da će Tudor postati 'bivši' na kraju sezone, što je u ovom trenutku veliko iznenađenje.

Oglasi

Novinar Bruno Blanzat piše da je razlog zbog kojeg će Tudor ostati bez posla je sukob sa Payetom i Tavaresom, koje nije ni vodio na posljednju utakmicu, a razlog je nezalaganje na treningu.

Bar tako je naveo klub, a jasno je da očigledno onda hrvatski stručnjak gubi svlačionicu.

Marseille se dugo borio sa PSG-om za prvo mjesto, no na kraju je izgubio korak. Sada je upitno i direktno mjesto za Ligu prvaka, no mnogi vjeruju da Tudor ipak neće mijenjati klub.

Smatraju da Blanzat i nema najbolje informacije, a u prilog tome ide i izjava prvog čovjeka Marseillea Pabla Lognorije koji je rekao da Tudor ima podršku.

Tudor je sa Marseileom ispao u grupnoj fazi, ali i u Kupu Francuske, što je bilo veliko iznenađenje. Rival je bio niželigaš Annecy.

Prije Marseillea, Tudor je radio u Veroni, Juventusu, Hajduku, Udineseu, Galatasarayu, Karabuksporu, PAOK-u...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Marseilleu je i sjajni bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

Kolašinac igra redovno i sigurno je sretan i zadovoljan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi