Bio je zvijezda, a sada je na dnu: Ošamario trenera i na najgori način možda i završio karijeru

Payet se nije izvukao

Bio je zvijezda, a sada je na dnu: Ošamario trenera i na najgori način možda i završio karijeru

Endin Čaušević

Dmitri Payet prije nekoliko sezona bio je jedan od najvećih potencijala francuskog fudbala i pružao je odlične partije u dresu West Hama, ali kada je trebao napraviti iskorak u karijeri sve je šokirao povratkom u Francusku. Sada u Marseilleu više sjedi na klupi nego što igra, te je ponovo u centru skandala nakon što je ošamario protivničkog trenera.

Marseille je u subotu poražen u velikom derbiju od Lensa sa 2:1 i nije uspio da zadrži korak s liderom PSG-om. Lens se ovom pobjedom probio ispred Marseillea, a gostima je poraz u ovom meču itekako teško pao.

U centru pažnje skandala koji se desio na meču Lens - Marseille našao se iskusni Dmitri Payet koji je čini se dotakao samo dno svoje karijere.

Ovaj 36-godišnjak ove sezone ne igra ni blizu kao što se očekivalo, a toga je svjestan i trener Igor Tudor koji mu uopšte više ne daje šansu tako često.

Međutim, iako ga nema toliko često na terenu Payet je svejedno uspio da izazove novi skandal zbog kojeg veznjaku Marseillea prijeti žestoka suspenzija.

Naime, na meču Lensa i Marseillea došlo je do gužve u prvom dijelu utakmice, a u cijeloj toj gužvi kamere su snimile kako je Payet ošamario trenera domaće ekipe Yannicka Cahuzaca.

Oglasi

Nakon svega Cahuzac i još jedan član stručnog štaba Marseillea su isključeni, dok se Payet izvukao bez kazne jer niko nije u prvi mah ni vidio kakav podmukao potez je napravio veznjak gostiju.

No, kamere su uspjele da snime potez Payeta kada je ošamario Cahuzaca, a sada mu zbog toga slijedi žestoka kazna.

Francuski mediji pišu da će Payet biti suspendovan na čak pet utakmica i da bi za njega ova sezona mogla biti završena jer je do kraja ostalo da se odigraju još svega četiri kola.

Payet je u drugom poluvremenu ušao u igru i zabio je gol u porazu Marseillea, no sve to ostalo je u sjeni njegovog bezobraznog poteza zbog kojeg se činilo u prvi mah da će se izvući bez kazne, ali to se neće desiti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 36-godišnjak s Marseilleom ima ugovor do kraja iduće sezone, ali se špekuliše sve više da bi klub već na ljeto mogao raskinuti ugovor s njim.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 26 mečeva u svim takmičenjima u kojima je većinom ulazio s klupe, te je dao tri gola i upisao isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti