Marseille kiksao i kod Bordeauxa
Foto: Marseille

Domaćin slavio sa 2:0

Marseille kiksao i kod Bordeauxa

U sklopu 31. kola francuskog šampionata večeras su se sastali stari rivali Bordeaux i Marseille.

Iako je sezona za Bordeaux praktički završena, jer borba za opstanak i za Evropu gotovo i ne postoji, izabranicima Paula Souse nije nedostajalo motiva u meču protiv Marseillea u kojem su slavili sa 2:0.

Prvi gol je viđen u 27. minuti kada je Kamano realizovao jedanaesterac, a pri minimalnom vodstvu domaćih se ujedno i otišlo na odmor, nakon čega je Bordeaux u međuvremenu i povisio na 2:0.

U drugom dijelu gosti su znatno bolji bili, sijevale su šanse pred golom Bordeauxa, a brojni promašaji na kraju su rezultirali kaznom u 71. minuti kada je za 2:0 pogodio De Preville i postavio konačan rezultat.

Tako je Marseille propustio priliku da se iskupi za poraz od Angersa i ujedno dođe do vrijednih bodova u borbi za Evropu, dok Bordeaux bez rasterećenja odrađuje posljednje utakmice.

Ligue 1, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bordeaux - Marseille 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi