Mbappe i Messi su večeras Marseille napravili amaterskim timom
Savršena utakmica Kyliana Mbappea i Lionela Messija i korak ka tituli prvaka za PSG (Foto. EPA)

Nezaustavljivi duo PSG-a

Mbappe i Messi su večeras Marseille napravili amaterskim timom

M. Šljivak

PSG je u velikom derbiju 25. kola francuskog prvenstva gostovao kod velikog rivala Marseillea na Velodromeu. Parižani su slavili s uvjerljivih 3:0 uz nevjerovatnu igru Kyliana Mbappea i Lionela Messija.

Kylian Mbappe i Lionel Messi večeras su na Velodromeu od igrača Marseilla doslovno pravili amatere jer su radili apsolutno sve što su željeli i na njihovim krilima PSG je upisao uvjerljivu pobjedu od 3:0.

Marseille je ove sezone pod vodstvom Igora Tudora ozbiljan tim. Ipak, večeras su potpuno deklasirani od aktuelnog prvaka koji juriša ka novom naslovu prvaka.

PSG je do vodstva stigao u 25. minuti. Lionel Messi loptom izbacuje Kyliana Mbappea, a sjajni napadač PSG-a u svom stilu hladnokrvno pogađa za 1:0.

Četiri minute kasnije Mbappe uzvraća uslugu Messiju. Ponovo je umakao odbrani Marseillea, ubacio je s lijeve strane na peterac, a tamo je Messi koji ne promašuje ovakve stvari i bilo je to 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor iako je bilo još dobrih šansi za postizanje golove. Treba istaći da je PSG ostao bez Presnela Kimpembea koji je na nosilima iznesen s terena.

Oglasi

PSG je pitanje pobjednika riješio u 55. minuti. Bila je to magična asistencija Messija i sjajan volej Mbappea za 3:0.

Imao je i Marseille određenih šansi za postizanje gola. Ipak, Gianluigi Donnarumma večeras je sačuvao svoju mrežu sjajnim odbranama.

Sead Kolašinac je u dresu Marseillea odigrao kompletan meč i nije se previše pokazao kao i ostatak ekipe s Velodromea.

PSG je ovom pobjedom povećao prednost u odnosu na Marseille. Parižani su na prvom mjestu sa 60 bodova, a Marseille drugi s 52.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 25. kolo:

Marseille - PSG 0:3

Top Komentari

user1606950187
Ne mogu ih napravit vise amaterski kao timovi protiv kojih Ronaldo daje golove
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi