Šok i nevjerica u Parizu - Neko mora otići iz kluba
Fenomenalni trio PSG-a vjerovatno nećemo gledati zajedno naredne sezone jer zbog visine plata neko mora otići iz kluba (Foto. EPA)

PSG mora da odluči

Šok i nevjerica u Parizu - Neko mora otići iz kluba

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG primoran je zbog finansijskog fair playa donijeti veliku odluku i riješiti se jednog velikog imena narednog ljeta. Klub će napustiti neko od trojca Lionel Messi - Neymar - Kylian Mbappe.

PSG je zbog UEFA finansijskog fair playa primoran da se riješi određenih ugovora. Po svemu sudeći neko od velikog trojca Messi - Neymar - Mbappe morat će napustiti klub.

Katarski investicioni fond koji je vlasnik PSG-a mora smanjiti visinu plata za 30 posto. Tako su dogovorili su Evropskom fudbalskom federacijom (UEFA) kako u budućnosti ne bi bilo problema s finansijskim fair playom.

PSG plaća ogroman novac za svoj poznati trio. Mbappeu daju bruto platu od 72 miliona eura godišnje, Lionel Messi ima 63.7 miliona, Neymaru nešto više od 56.

Pored na plate u Francuskoj nešto iznad 50 procenata, pa tako ove plate u neto varijantama iznose upola manje od navedenih cifri, ali to su i dalje ogromni iznosi.

PSG jednostavno mora da smanji izdatke za plate. Zbog toga će vjerovatno morati da se riješe nekog od velikog trija, a za sada je najbliži odlasku Lionel Messi.

Oglasi

Navodno, rukovodstvo francuskog velikana trenutno nije u dobroj poziciji u pregovorima s Lionelom Messijem koji traži cifru koja se baš i ne dopada bogatim šeicima.

Prema određenim navodima Messi želi platu od 35 miliona eura neto na godišnjem nivou za novi dvogodišnji ugovor, ali PSG mu taj zahtjev ne može ispuniti zbog finansijskog fair playa.

PSG je primoran dakle skinuti plate za 30 posto u narednoj sezoni i gotovo je izvjesno da će se morati odreći Messija ili Neymara, dok Kylian Mbappe za sada izgleda sigurno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messijev ugovor s PSG-om ističe na kraju ove sezone. On se već uveliko povezuje s drugim klubovima među kojima su Barcelona, Al Hilal, kao i određene MLS ekipe.

Argentinski čarobnjak je ove sezone sjajan. Odigrao je 27 utakmica za Parižane i ima učinak od 16 golova i 14 asistencija.

Top Komentari

kurjak
Ja se ne bi razmišljao ni sekunde.Imaš dragulja Mbapea imaš kepeca Messija kojem je vrijeme prošlo i imaš Neymara kojem je sve bitnije osim kluba u kojem igra.Zar treba još nešto.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi