Duel dva Zmaja odlučio putnika u grupnu fazu Lige prvaka

Rezultat je bio 4:0

Duel dva Zmaja odlučio putnika u grupnu fazu Lige prvaka

E. Ganibegović

Završena je sezona u francuskoj Ligue 1. 

Na kraju se raduje Sead Kolašinac koji je sa svojim Marseilleom iskoristio remi Monaca i Lensa (2:2) te pobjedom nad Strasbourgom obezbijedio drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka.

Prvi gol na večerašnjoj utakmici vidjeli smo u 32. minuti a za 1:0 pogodio je Gerson. Drugo poluvrijeme donijelo je nova tri gola u mreži gostiju.

Under je uduplao vodstvo u 73. minuti, Gerson postiže novi gol u 89., da bi Bakambu u drugoj minuti sudijske nadoknade završio posao.

Za Marseille je u sudijskoj nadoknadi ušao Sead Kolašinac, dok je Sanjin Prcić kod gostiju igrao do 72. minute kada ga je zamijenio Sissoko.

Oba ova igrača očekujemo na spisku Ivayla Peteva za utakmice Lige nacija u junu mjesecu. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 38. kolo:

Marseille - Strasbourg 4:0 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi