Jedan gol u revanšima odredio finaliste Konferencijske lige

Odigrana polufinala

Jedan gol u revanšima odredio finaliste Konferencijske lige

A. Čaušević

Poznati su finalisti premijernog izdanja UEFA Konferencijske lige.

U revanš susretima polufinala viđen je samo jedan gol, pa će u finalu igrati Roma i Feyenoord.

Roma je na Olimpicu sa minimalnih 1:0 pobijedila Leicester City te izborila evropsko finale nakon tri decenije.

Poslije 1:1 u Engleskoj Vučici je bio dovoljan pogodak sjajnog Tammyja Abrahama za veliku pobjedu rimske ekipe, ali i Josea Mourinha koji ima mogućnost osvajanja novog UEFA-inog trofeja.

Abrahamov gol zahvaljujući kojem Roma će imati priliku doći do prvog evropskog pehara pogledajte ovdje.

Drugi revanš meč igran je u Francuskoj. Marseille nije uspio pronaći put do mreže Feyenoorda i završeno je 0:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na Veledromu je viđeno nekoliko odličnih prilika s obje strane, ali je susret završen sa nepopularnim rezultatom što je obradovalo Nizozemce koji idu u finale poslije pobjede u prvom susretu (3:2).

Finale će se igrati na najmodernijem stadionu na Balkanu, odnosno Nacionalnom stadionu u Albaniji. Termin meča je 25. maj od 21 sat.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Raja, hajte molim vas da “ocistimo” portal od smeca poput king_kenny, da ne citamo psovke mrtvih, kostiju, “kenjanja po mezarima” kako voli doticni to reci itd. Prijavite svaki njegov komentar kao vrijedjanje ili pisite redakciji na mail. Ovo je stvarno dno dna kako lik javno pise ovako odvratne stvari, uvrijedio je do sada 80% ljudi koji udju u dijalog ili raspravu s njim.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi