Haotično stanje u Marseilleu: Huligani napali dvojicu najiskusnijih igrača u timu

Opljačkani Mandanda i Alvaro

Haotično stanje u Marseilleu: Huligani napali dvojicu najiskusnijih igrača u timu

E. Škorić

Utakmica 22. kola u Ligue 1 između Marseillea i Rennesa službeno je otkazana, nakon što su službenici francuskog nogometa procijenili da nakon svih dešavanja u Marseilleu nema uslova za odigravanje meča na Veldromeu.

Radikalni navijači Marseillea odlučili su "uzeti pravdu u svoje ruke", pa su priredili pakao igračima i zaposlenicima kluba. Oni su doslovno zapalili ulaz u trening centar Marseillea, a napetu situaciju pokušavali su smirivati najiskusniji igrači.

Prema francuskim medijima, smirivanje je bilo bezuspješno, pošto su bijesni huligani fizički napali kapitena Stevea Mandandu i defanzivca Alvara, pa su ih usput i opljačkali.

Huligani traže ostavku predjsednika kluba nakon slabih rezultata i najavljuju još gore stanje ukoliko ne dođe do smjena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi