Marseille ga platio 32 miliona da grije klupu, Tudor danas konačno progovorio o njemu

Vitinha se nije naigrao otkako je stigao u klub

Marseille ga platio 32 miliona da grije klupu, Tudor danas konačno progovorio o njemu

Esmer Oštraković

Ekipa Marseillea će u nedjelju gostovati kod ekipe Reimsa u okviru 28. kola francuskog prvenstva.

U centru pažnje pred ovu utakmicu bile su izjave trenera Marseillea, Igora Tudora.

"Uvijek radimo na tome da budemo najbolji. Sezona je duga, a ovo je takmičenje u kojem najbolje ekipe protiv svakog mogu izgubiti bodove. Imamo dobru sezonu", rekao je Tudor.

Zanimljivo je bilo i pitanje o Vitinhi, koji je u januaru stigao iz Benfice za 32 miliona eura, a do sada je odigrao tek nekoliko minuta.

"Zadovoljan sam načinom na koji radi. Veoma je kvalitetan igrač, ali mora se priviknuti na fizički zahtjevno takmičenje. Nije lako, treba mu još vremena. Računamo na njega, ima još utakmica do kraja", rekao je Tudor.

Odgovorio je i na to da u posljednje vrijeme prave dosta manje prilika nego inače.

Oglasi

"Mislim da i dalje pravimo mnogo prilika, a golove zabijaju različiti igrači. Plan B ne postoji, to će vam reći svaki trener", kaže Tudor.

Priznao je i da mu se ne sviđa raspored nakon reprezentativne pauze.

"Igramo nedugo nakon povratka igrača iz reprezentacija. Igramo kod kuće to je bitno. Malo smo uvrijeđeni zbog rasporeda. Bilo bi pošetnije da igramo u subotu ili nedjelju, ali moramo to prihvatiti", završio je Tudor.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille ove sezone igra jako dobro, te su se u većem dijelu sezone nalazili u samom vrhu tabele.

Tamo su i sada. Nalaze se na drugom mjestu sa 10 bodova manje od prvopalsiranog PSG-a, te sa dva boda više od Lensa koji je treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi