Šta je najopasnije u nogometu? Vjerovatno biti pomoćnik Igoru Tudoru

Hrvatski stručnjak slavi pobjede na svoj način

Šta je najopasnije u nogometu? Vjerovatno biti pomoćnik Igoru Tudoru

E. Škorić

Igor Tudor radi čuda s Marseilleom koji je trenutno na drugom mjestu u francuskoj Ligue 1.

Marseille igra sjajno i po mnogima uz PSG najljepši nogomet u Francuskoj. U 24. kolu francuskog prvenstva Marseille je gostovao Toulouseu. Gubio je 1:0 na poluvremenu, na kraju slavio s 3:2.

Dobar meč odigrao je i reprezentativac BiH Sead Kolašinac, dok je priliku za debi u Toulouseu imao novopečeni Zmaj Said Hamulić, koji je čini se prekrasno dobio priliku za igru.

Toulouse nije uspio da zaustavi razigrani Marseille, a trener gostiju Igor Tudor bio je u pravoj ekstazi.

Strpljivo je čekao kraj meča, ali vidjela se nervoza i strepnja na njegovom licu pokraj aut-linije. No, kada je sutkinja Stepahine Frappart označila da je gotovo poslije 95 minuta igre, Tudor je pobjedu slavio na ovaj način:

Oglasi

Svoje pomoćnike je doslovno davio od sreće, prosto nije mogao da obuzda nakupljene emocije. Srećom, pomoćnici nisu povrijeđeni, ali u narednim nekim utakmicama sigurno će htjeti biti malo udaljeniji od Tudora u trenucima kada se mečevi završe.

Marseille poslije 24 kola ima 52 boda, pet bodova manje od vodećeg PSG-a, tako da nije isključeno da Tudor sa ovom ekipom napadne titulu iako ispred sebe ima "pariške zvijeri".

Tudor je u Marseille stigao prošlog ljeta i za nepunih godinu dana posložio stvari unutar kluba koji je svojevremeno prolazio kroz ozbiljnu krizu rezultata.

Poptisao je dvogodišnji ugovor, a na klupi je naslijedio bivšeg argentinskog selektora Jorge Sampaolija koji je uveo ekiu u Ligu prvaka, ali i sporazumno raskinuo saradnju zbog neslaganja sa sportskom politikom kluba, odnosno transferima.

Tada je na predstavljanju otkrio da će njegov tim igrati napadački i zaista je tako.

"Ukratko, moj stil nogometa je napadački, intenzivan, organiziran, hrabar, ali ne na štetu odbrane. Morate biti dobro organizirani, imati dobru trku bez lopte. Cilj mi je da se ljudi zabave na stadionu, a ne da budu razočarani", kazao je Tudor pa dodao:

"O taktici bi mogli do sutra razgovarati. Svaki trener ima svoje metode, iz nogometne povijesti znamo da je moguće pobjeđivati na više načina. Vrlo brzo ćete vidjeti kako ćemo igrati".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Rekao je da su ciljevi kluba samo pobjede i on uistinu održava svoja obećanja, a navijači uživaju u utakmicama na Veledromeu, ali i na gostovanjima.

Sada pak slijedi paklen derbi sa PSG-om koji bi mogao dati odgovore na neka pitanja...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi