Marta u suzama poslala poruku mlađim igračicama: "Nećemo biti tu zauvijek, fudbal ovisi od vas"

Brazil ispao s Mundijala

Marta u suzama poslala poruku mlađim igračicama: "Nećemo biti tu zauvijek, fudbal ovisi od vas"

Endin Čaušević

Ženska reprezentacija Brazila ispala je jučer sa Svjetskog prvenstva u osmini finala nakon poraza od Francuske.

U regularnom dijelu utakmice bilo je 1:1, a Francuska je do pobjede stigla u drugom produžetku kada je Henry postigla gol u 107. minuti utakmice.

Ovaj poraz je dotukao Brazilke koje su bez skoro ikakve podrške stigle na Mundijal. Nakon meča jedna od najboljih igračica svih vremena Marta je počela plakati pred kamerama.

Marta je bila itekako ljuta i razočarana na veći dio tima, odnosno mlađe igračice kojima je poslala itekako važnu i jasnu poruku nakon eliminacije s Svjetskog prvenstva.

"Tražimo vašu pomoć, morate plakati na početku da biste se smijale na kraju. To je ono što sam tražila od cura. Više treninga i želje za svime. Da budete spremne igrati 90 minuta plus produžetke, eto to sam tražila. Formiga, Marta ili Cristiane neće biti ovdje zauvijek. Ženski fudbal zavisi od vas kako bi preživio. Razmislite o tome i uživajte što je više moguće", rekla je Marta.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Uh poserem se na tebe i na zenski fudbal idi jebi se rodi dijete glupaco... da vam niie sotonista na vkasti niakd se ovako ova sranja ne bi gurala... cuj picke igraju gudbal... ifi radjajte glupace jednw retardirane... dijete je sreca najveca za svaku zenu... ccc
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi