Martić osvojio rumunski Kup sa Craiovom

Šlag na uspješnu sezonu

Martić osvojio rumunski Kup sa Craiovom

Fudbaler bh. porijekla Ivan Martić obogatio je svoju riznicu trofeja. Nakon što je prošle godine osvojio s Rijekom duplu krunu, Martić je do trofeja došao i u Rumuniji osvojivši sa Craiovom tamošnji Kup.

U finalu Craiova se sastala sa Hermannstadtom i na kraju slavila s 2:0, te tako osvojila prvi trofej nakon dvostruke krune u sezoni 1990/91. Craiovi su pogotke vrijedne sedmog naslova pobjednika Kupa donijeli Gustavo u 30. i Mitrita u 58. minuti susreta.

Ivan Martić, kojeg je svojedobno u reprezentaciji Bosne i Hercegovine želio vidjeti Mehmed Baždarević, odigrao je po običaju svih 90 minuta za Craiovu.

Iza Martića i društva je vrlo uspješna sezona. Osim što su osvojili nacionalni Kup, vrijedi istaknuti da su prvenstvo okončali na trećoj poziciji i naredne sezone će igrati kvalifikacije za Evropsku ligu.

Podsjetimo, Martić je član Craiove od ljeta 2017. godine. Prethodno je igrao za Rijeku, Speziju, Veronu, St. Gallen...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti