Martić: Reprezentacija BiH? Nisam razmišljao o tome

Bosanac u Seriji A za SportSport.ba

Martić: Reprezentacija BiH? Nisam razmišljao o tome

Dok selektora naše reprezentacije muči to što je Mensur Mujdža izgubio mjesto u početnoj postavi Freiburga, s druge strane igrač bh. porijekla svoje nastupe na poziciji lijevog beka bilježi u italijanskoj Seriji A, standardno i daleko od očiju bosanskohercegovačke javnosti.

Govorimo o Ivanu Martiću, 23-godišnjem fudbaleru Hellas Verone u koju je stigao iz švicarskog St. Gallena. Martić je godinama slovio za jednog od najboljih fudbalera u švicarskoj Super ligi, a kao rezultat toga došao je i transfer u Veronu, sa kojom je potpisao ugovor u trajanju od tri godine.

Sve ovo bio je povod da kontaktiramo Martića koji je s velikim zadovoljstvom pristao na kratak razgovor za SportSport.ba.

„Malo ste me zatekli, ali iskreno velika mi je čast što se raspitujete za mene. Da li pratim reprezentaciju BiH? Naravno!“, riječi su Martića na početku razgovora.

Ovaj fudbaler posjeduje hrvatsko i švicarsko državljanstvo, ali nije odbio mogućnost promjene državljanstva, odnosno nastupa za BiH. Naravno, ukoliko mu se pruži ta mogućnost.

„Što se tiče reprezentacije BiH, iskren da budem, nikada nisam razmišljao o tome. Ja u Italiji dajem sve od sebe da pokažem šta i koliko mogu, a onda vjerovatno neće izostati ni poziv u reprezentaciju. Stvarno o BiH nikada nisam razmišljao, kao ni o Hrvatskoj i Švicarskoj, tako da ne želim da se stekne dojam da ne želim igrati. Ja ću svoj dio posla obavljati na terenu, a ostali neka rade svoje“, kazao nam je Martić.

Inače, Martić je porijeklom iz Dervente, a karijeru je počeo u švicarskom niželigašu Uzwilu, da bi potom nastavio u St. Gallenu. Jedno vrijeme bio je i član Schaffhausena, ali se nakon pola godine vratio u St. Gallen u kojem je pokazao raskošni kvalitet koji ga je i doveo u jednu od najjačih liga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.