Martin Hinteregger: Najbolji strijelac među stoperima

Relativno nepoznati Austrijanac igra sjajno ove sezone

Martin Hinteregger: Najbolji strijelac među stoperima

Njemačka Bundesliga došla je u fokus cijelog nogometnog svijeta kao prvo veliko nogometno natjecanje koje se nastavilo nakon što je koronavirus paralizirao sport.

Momčadi i igrači njemačkog elitnog ranga često su u sjeni glamuroznijih liga poput Premierlige i Primere, no kako Englezi i Španjolci još ne znaju kad, što i kako, Bundesliga uživa u svom specijalnom položaju. Jedan od igrača koji su obilježili nastavak sezone tako je postao Martin Hinteregger, nogometaš kojeg većina mora "izguglati", želi li saznati u kojem klubu igra.

No, ovaj austrijski stoper, prvotimac Eintracht Frakfurta, u prvoj utakmici nakon prekida istaknuo se nemogućom intervencijom i čišćenjem stopostotne šanse (protiv Borussije M'Gladbach), a zatim je u sljedećem kolu protiv Bayerna u potpunosti preuzeo show.

Hinteregger je u porazu svoje momčadi 2:5 zabio tri gola – dva Bayernu, jedan u vlastitu mrežu. Nespretno je reagirao i dovršio svojevrsni hat-trick. Ipak, puno je impresivnije ono što je napravio u napadačkom dijelu, što nije slučaj samo s utakmicom protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hintereggeru je protiv Bavaraca zabio svoj sedmi i osmi gol sezone, a svih osam zabio je nakon kornera što je novi bundesligaški rekord. Iako igra stopera, najbolji je prvenstveni strijelac svoje momčadi, ujedno i najefikasniji stoper Liga petice i jedini koji svoju momčad predvodi po golovima. Hintereggeru je 27 godina i karijeru je počeo u Red Bull Salzburgu, a igrao je još u Borussiji Mönchengladbach i Augsburgu. Ovo mu je uvjerljivo najbolja golgeterska sezona karijere – dosad je najviše zabio tri gola u sezoni.

Top Komentari

Prof.Dr.NocniJahac
Nije ime , niti neki šmeker ... ALI zadnje 2-3 godine igra na vrhunskom nivou. Među top 10 defanzivaca svijeta ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi