Martin Jol i  Ajax sporazumno se rastali

"Crni ponedjeljak"

Martin Jol i Ajax sporazumno se rastali

Edmir Škorić

Jučer (ponedjeljak) sporazumno su ugovor raskinuli holandski Ajax i trener Martin Jol, čiju će klupu do kraja prvog dijela sezone preuzeti Frank de Boer.

Ajax nakon sedamnaest odigranih kola zauzima četvrtu poziciju holandske Eredivisije i čitavu sezonu igra na "toplo-hladno". Pet bodova su u zaostatku za vodećim PSV-om. U želji da se to promijeni, čelništvo kluba iz Amsterdama smijenilo je Martina Jola.

"Bolna srca se rastajem od kluba. Započeli smo prošloga ljeta nešto što sam htio da završim, ali očekivanja su bila preveila, preteška za ostvariti i svakodnevne kritike unijele su nemir u klub i igrače. Nadam se da će ova momčad uskoro postati pobjednička", rekao je Jol koji se po pisanju nekih medija nalazi na pragu engleskog Tottenhama (?!).

Usput, jučer je trenera izgubio i Newcastle, pa bi Jol, uistinu, mogao put Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti