Martinez: Bešić ima predispozicije za nevjerovatnu karijeru

Trener hvali Muhameda

Martinez: Bešić ima predispozicije za nevjerovatnu karijeru

Muhamed Bešić je dovoljno pametan da izbjegne postati meta sudaca u Premiershipu u svojoj prvoj sezoni, poručio je engleskim novinarima Roberto Martinez, menadžer Evertona. 

Bešić je na utakmici protiv Paderborna za svega tri minuta zaradio javnu opomenu, ali to nije zabrinulo Martineza koliko novinare u Engleskoj.

„Istina je da je jak i agreivan, ali Mo ima prirodnu ravnotežu. Radi se o kompletnom igraču. Istina je da je protiv Paderborna zaradio žuti karton za tri minuta, ali ne mislim da će imati problem sa sudijama u Premiershipu. Sa njemačkim sudijama vjerujem da bi imao problem,“ izjavio je Martinez, dodavši:

„Bešić ima visok stepen fudbalske inteligencije. Jasno je da će mu biti potrebno malo vremena da navikne na sve, ali mislim da je on igrač za Premiership. Osim odličnih tjelesnih predispozicija, krasi ga dobar pregled igre i tačan pas. Ima potencijal da napravi nevjerovatnu karijeru, a to je bilo vidljivo i na Svjetskom prvenstvu. Bio je igrač godine u Mađarskoj, a vrlo je rijetko da takvo priznanje dobije igrač koji nije ofanzivan.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.