)
Lukavi Martinez ponizio sudiju Lahoza pred cijelim svijetom, Španac toga nije bio ni svjestan

Argentinske igrice

Lukavi Martinez ponizio sudiju Lahoza pred cijelim svijetom, Španac toga nije bio ni svjestan

Edmir Škorić

Argentinski golman Emiliano Martinez bio je junak u duelu četvrtfinala protiv Niziozemske i sa dva obranjena penala odveo je svoju reprezentaciju u polufinale, gdje će sutra igrati protiv Hrvatske od 20 sati.

Argentinci s Lionelom Messijem i dalje sanjaju o naslovu svjetskog prvaka. Imaju još dva koraka. Prvi je Hrvatska, jako težak, a onda ako i prođu, u finalu ih u nedjelju čeka Francuska ili Maroko.

Sve četiri reprezentacije su u igri za trofej i nikoga ne treba otpisati jer smo već vidjelu u Kataru hrpu senzacionalnih rezultata. Uostalom, ispali su Njemačka, Brazil, Španija, Portugal, Nizozemska, Engleska... Neki favoriti, poput Belgije ili Njemačke, nisu uspjeli ni grupnu fazu da prežive.

Argentina je uspjela iako je u prvoj utakmici izgbuila od Saudijske Arabije sa 2:1. Uslijedile su pobjede nad Meksikom i Poljskom, pa su u osmini finala izbacili Australce, a onda nakon drame i Nizozemce.

U tom duelu bilo je dosta prljavih igri od strane Argentinaca. Provocirali su Nizozemce, a svoj šou imao je i golman Emiliano Martinez, koji je u jednom trenutku pljuvačku razmeljao po licu španskog sudije Lahoza.

Martinez je tokom utakmice imao jake zamjerke na sudiju Antonija Mateua Lahoza. Kao i ostali argentinski igrači, optužio ga je da je dodao previše vremena u drugom poluvremenu, zahvaljujući čemu su Nizozemci nadoknadili gubitak od dva gola i doveli meč do produžetaka. Prije početka izvođenja jedanaesteraca, golman Aston Vile napravio je ličnu osvetu.

Oglasi

Prije nego što je odbranio prvi udarac, izvršio je svoj ritual kao da se ništa nije dogodilo. Poljubio je stativu, dodirnuo prečku, poljubio drugu stativu i pljunuo na rukavice (što nije neobično za golmane).

Tada mu je dotrčao Lahoz da ga ukori zbog pravila ponašanja na gol-liniji. Martinez je iskoristio trenutak i poderanom rukavicom dotaknuo lice španskog sudije. Ovaj drugi je, međutim, ostao ravnodušan i mirno ga je obavijestio o važećim propisima.

Međutim, neljubaznošću prema sudiji tu nije bio kraj. Martinez je odlučio da ga prozove i na konferenciji za novinare .

"Sudija je lud i arogantan. Kada mu nešto kažete, on odgovara na neprijatan način. Dodao je 10 minuta i nastavio dodijeliti slobodne udarce Nizozemskoj jer je želio da primimo gol. Nadam se da nam više nikada neće suditi, beskoristan je", rekao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zahvaljujući Martinezu, Argentina se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. No, poput svojih mnogih sunarodnjaka, Martinez zna da bude prgav, a sve s ciljem da se ostvari zacrtani cilj.

Top Komentari

user1596891057
Sve normalno samo što je Martinez baš onaj prgavi provokator vidjeti ćete sutra protiv Hrvatske
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi