Martinez na debiju odbranio penal, Konsa donio pobjedu Aston Villi

Minimalac na domaćem terenu protiv Sheffielda

Martinez na debiju odbranio penal, Konsa donio pobjedu Aston Villi

E. Oštraković

Nogometaši Aston Ville ostvarili su pobjedu od 1:0 protiv Sheffield Uniteda na domaćem terenu u okviru 2. kola Premiershipa.

U dosta tvrdoj utakmici, domaća ekipa je bila bolja za jedan gol, a pobjedu je Aston Villi donio Konsa.

Krenulo je sjajno za domaće jer su već od 12. minute imali igrača više. Naime tada je Egan dobio direktan crveni karton.

U 34. minuti Lundstram je imao priliku da sa bijele tačke dovede goste u vodstvo, ali je novi golman Aston Ville, Martinez, odbranio penal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedini gol, vrijedan tri boda, viđen je u 63. minuti, a postigao ga je Konsa. Do kraja utakmice obje ekipe su imale nekolio šansi, ali rezultat se nije mijenjao.

Aston Villi je ovo bila prva odigrana utakmica, te su upisali pobjedu i nalaze se na devetoj poziciji, ali sa utakmicom manje, dok je Sheffieldu ovo bio drugi poraz u dvije odgrane utakmice, te se nalaze na 17. mjestu na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi