Martinez od srijede  trener Wigana

Martinez od srijede trener Wigana

Edmir Škorić

Dave Whelan, predsjednik Wigan Athletica, izjavio je kako će Roberto Martinez od srijede biti novi trener kluba. Whelan se nalazi u Mallorci, a kući se vraća u srijedu kada se očekuje i zvanično sklapanje novog ugovora.

Sadašnji trener Swansea će od srijede biti novi trener Wigana, uvjeren je i predsjednik Wigan Athletica. Naime, Dave Whelan nalazi se u Mallorci, no tvrdi da je 99% riješena stvar o imenovanju Roberta Martineza na mjesto trenera kluba.

"Sve je dogovoreno i jedini razlog zašto Martinez nije potpisao je zato što sam ja u Mallorci", rekao je Whelan za Sky Sports, te nastavio.

"Vraćam se natrag u srijedu i posao će biti završen isti dan poslijeodne, a mi ćemo konferenciju imati u četvrtak. 99 posto sam siguran da će Roberto Martinez biti naš novi menadžer. Sve je na mjestu, a ugovor će potpisati na tri godine".

Roberto Martinez je bivši španjolski reprezentativac kojem će Wigan biti drugi klub koji vodi sa klupe. Od 2007. godine pa do sada vodio je Swansea City, pa će odlazak u Hull za njega biti stepenica više u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.