Martinez potvrdio da Henry napušta Belgiju i počinje samostalnu karijeru
Čini se da Henry broji posljednje dane na klupi Belgije gdje ima ulogu pomoćnika Roberta Martineza. Nakon dvadesetak godina Henry se konačno vraća kući.

Vraća se u Monaco

Martinez potvrdio da Henry napušta Belgiju i počinje samostalnu karijeru

E. Čaušević

Legendarni francuski fudbaler Thierry Henry će prema svemu sudeći i svoju trenersku karijeru početi u Monacu.

Francuski mediji objravili su prije nekoliko dana da će Henry biti novi trener Monaca, te da će se vratiti na mjesto gdje je počeo svoju nevjerovatnu igračku karijeri. Navodno, sve će biti ozvaničeno već sutra, a da je stvar gotova potvrdio je i selektor Belgije, Roberto Martinez.

Henry je prethodne dvije godine radio kao pomoćnik selektora Belgije, ali je jasno da mu je želja da počne samostalnu trenersku karijeru. Ovih mjeseci povezivao se s mnogim evropskim klubovima, no priča nije mogla dobiti ljepši početak jer će se Henry vratiti kući.

"Siguran sam da će Henry pokazati da je veoma dobar trener i iskreno želim mu bolju karijeru nego što je imao kao igrač iako je to skoro nemoguće. Monaco je pravi klub za njega i nije mogao dobiti bolji početak", izjavio je Martinez.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi