Martino ipak ostaje selektor Paragvaja

Promjena odluke

Martino ipak ostaje selektor Paragvaja

Gerardo Martino, argentinski trener na klupi reprezentacije Paragvaja, objavio je odlazak sa te dužnosti nakon ispadanja njegove momčadi na Svjetskom prvenstvu.

Dogodilo se to nakon što je Paragvaj ispao u četvrtfinalu u dramatičnoj utakmici sa Španijom, u kojoj je finalista SP-a pobijedio sa 1:0 golom Davida Ville.

Međutim, Martino je tokom gostovanja u petak navečer na paragvajskoj tv-stanici Canal 9 promijenio svoju odluku, te je odlučio ostati i dalje selektor ove južnoameričke reprezentacije.

"Ostajem i dalje selektor. Pred nama je još jedno veliko takmičenje, Copa America u Argentini iduće godine. Tamo ću se definitivno oprostiti od Paragvaja gdje uživam raditi", rekao je 47-godišnji Argentinac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti