Martino brutalno iskren: Ugovor mi je istekao kada je sudija svirao kraj

Sada već bivši selektor Meksika

Martino brutalno iskren: Ugovor mi je istekao kada je sudija svirao kraj

Esmer Oštraković

Reprezentacija Meksika sinoć uspjela ostvariti pobjedu protiv Saudijske Arabije sa 2:1, ali to nije bilo dovoljno za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Obzirom da je Argentina pobijedila Poljsku sa 2:0, Meksiku je za prolaz u osminu finala trebala pobjeda od tri razlike, ali do nje nisu uspjeli doći.

Nakon utakmice, selektor Meksika, Gerardo Martino, potvrdio je da će odstupiti sa selektorske pozicije zbog ranog ispadanja sa Mundijala.

Martino je na selektorsku poziciju Meksika sgirao u januaru 2019. godine, a nakon utakmice rekao je kako mu je ugovor istekao u trenutku kada je sudija svirao kraj utakmice.

"Ja sam odgovoran za frustraciju i razočaranje. Veoma je tužno i preuzimam svu odgovornost za ovaj veliki neuspjeh. Ugovor mi je istekao onda kada je sudija svirao kraj utakmice", rekao je Martino.

Imao je Meksiko prednost od 2:0, dva puta su postigli svoj treći gol na utakmici protiv Saudijske Arabije, ali oba put gol im je poništen.

Oglasi

"Nadigrali smo protivnika, imali smo više prilika i mogli smo postići koliko god smo golova htjeli da postignemo", kazao je sada već bivši selektor Meksika, Gerardo Martino.

Jasno je da Meksikanci nisu ispunili svoj cilj, te da im sada prije svega slijedi potraga za novim selektorom, pa tek onda pravljenje novog plana o tome šta žele da postignu u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Stiče se dojam da je Meksiko svoju šansu za prola prokockao na samom otvaranju Svjetskog prvenstva protiv Poljske.

Imali su tada Meksika mnogo više prilika nego Poljaci, ali jednostavno nisu uspjeli postići gol, te je utakmica završena sa podjelom bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi