Napadač U-17 reprezentacije BiH

Marušić: Ne idemo na izlet, možemo proći grupu na Euru

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija u Zenici se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Izabranici selektora Sakiba Malkočevića, koji je naš najuspješniji selektor u svim selekcijama, budući da se dva puta uzastopno plasirao na veliko takmičenje, spremno će dočekati nastup u Hrvatskoj, gdje nas očekuju tri veoma teške utakmice u grupnoj fazi.

Na spisku selektora je i mladi napadač Širokog Brijega, 17-godišnji Domagoj Marušić, koji i ove kao i prošle sezone igra sjajno u omladinskoj ligi BiH. On je kazao svoja očekivanja od nastupa u Hrvatskoj, te atmosferi u reprezentaciji.

"Prije svega mi ne idemo na izlet u Hrvatsku, mi tamo predstavljamo svoju zemlju i nadam se da ćemo to uraditi na najbolji mogući način. Kada su u pitanju protivnici mogu izdvojiti Njemačku kao favorita u grupi. Mi se faktički godinu dana pripremamo za ovo Evropsko prvenstvo, što nam je bio san i napokon smo ga i ostvarili. Što se tiče druge dvije selekcije u grupi isto tako su kvalitetne, ali moje mišljenje je da možemo proći grupu, a vidjet ćemo da li kao prvoplasirani ili kao drugi u grupi sasvim je nebitno" ističe mladi nogometaš Širokog Brijega.

Kadetska reprezentacija je pokazala da može svakome dati, ali i od svakoga primiti gol.

"Istina možemo svima dati, ali isto tako primati golove, nogomet je specifična igra, 90 minuta se igra i treba se od prve do zadnje minute igrati maksimalno ozbiljno. Ja sam spreman, ako selektor mi bude pružio šansu ja vjerujem da ću je maksimalno iskoristiti" kazao je Marušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi