Mascherano: Ispada kao da fudbaleri moraju donirati novac
Foto: EPA

Komentarisao situaciju u svijetu

Mascherano: Ispada kao da fudbaleri moraju donirati novac

Nekadašnji vezni fudbaler Barcelone Javier Mascherano komentarisao je stanje u fudbalu uzrokovano pandemijom koronavirusom.

Prekid svih fudbalskih takmičenja je, očekivano, stvorio probleme mnogim klubovima koji su primorani da 'režu' troškove, odnosno plaće svim zaposlenicima, i to sve kako bi mogli i dalje funkcionisati.

Naročito se to odnosi na fudbalere koji se odriču u prosjeku 20 odsto svoje plate, a kako se kroz medije konstantno provlače njihova primanja, primorani su da iz moralnih razloga sami doniraju i na druge strane.

O tome je na društvenim mrežama govorio i Mascherano.

"Igrači su sada lake mete jer su ljudi o čijim se primanjima stalno priča. Došlo je do toga da su moralno obavezni reagovati i dati novac. Jasno je da u ovakvoj situaciji svi moramo pomoći. Mnogima ne morate ništa ni reći, oni već pružaju ruku", kazao je Mascherano u 'live' razgovoru sa Juanom Sebastianom Veronom na Instagramu, pa dodao:

"Puno sam donirao i nikad nisam želio s tim ići u medije. To se ne radi zato što ti neko kaže, to se radi od srca", poručio je.

Marscherano, podsjetimo, danas igra u Argentini za Estudiantes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi