"Messi je došao u klub, a šefovi su poručili da već imaju dovoljno igrača tih kvaliteta"
(Foto: EPA)

Trener mladog tima Rivera otkrio

"Messi je došao u klub, a šefovi su poručili da već imaju dovoljno igrača tih kvaliteta"

Midhat Šljivak

Lionel Messi je kompletnu karijeru proveo u Barceloni i sve su prilike da će u ovom klubu završiti karijeru.

Još kao dječak Messi je stigao u La Masiju i u Barci su od njega napravili jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Međutim, sve je moglo biti drugačije da je argentinski velikan River Plate odlučio da prihvati momka iz Rosarija koji je briljirao na treningu omladinaca.

Messi je došao, postigao je 12 golova u probnom meču, ali su u Riveru odlučili da im ne treba. Otkrio je to tadašnji trener omladinaca argentinskog velikana Eduardo Abrahamian.

"Impresionirao me je od prvog treninga. Bio je malen, ali za nas to nije bio problem jer smo tražili nekog sa njegovim tehničkim sposobnostima, koje je već imao u mladim danina", rekao je Abrahamian, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Postigao je 12 golova, bio je tri ili četiri dana u Buenos Airersu, a ja sam lično nazvao generalnog direktora kluba i saopštio mu kakvog igrača imamo. Želio sam ga u klubu, ali oni nisu željeli da osiguraju smještaj za njega i porodicu. Govorio sam da ne mogu pustiti takvog igrača, ali mi je rečeno da već imamo dosta igrača njegovih kvaliteta i Leo je otišao kući", rekao je trener mladog tima Rivera.

Kasnije je Leo otišao u Barcelonu, a sve je ostalo historija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti