Uništen život, a zamalo i karijera - Kada su svi pomislili da je otpisan United okrenuo novi list

Greenwooda žele izvesti na pravi put

Uništen život, a zamalo i karijera - Kada su svi pomislili da je otpisan United okrenuo novi list

Midhat Šljivak

Mason Greenwood (21) fudbalsku karijeru nastavlja u Španiji i u narednih nekoliko mjeseci će nositi dres Getafea. Tu će igrati kao posuđen igrač Manchester Uniteda koji ga zbog zakonskih problema nije želio ostaviti u timu, ali su odlučili da mu maksimalno pomognu da mu se karijera vrati na pravi put.

Mason Greenwood je u protekle gotovo dvije godine prošao kroz pravi pakao. Fudbaler Manchester Uniteda boravio je određeni period iza rešetaka po optužbama za prebijanje djevojke i pokušaj silovanja.

United ga je odmah suspendovao. Više od godinu dana Greenwood nije igrao fudbal i zaustavila se jedna velika karijera u najavi.

Ipak, engleski sud je prije nekoliko mjeseci presudio u korist mladog fudbalera. Oslobodio ga je svih optužbi, no velikan s Old Trafforda je odlučio da Greenwood zbog kompletne situacije i ozbiljnosti slučaja koji je iza njega ne bude dio tima.

Zbog toga su odlučili da ga ove sezone pošalju na posudbu. Spominjali su se brojni klubovi kao potencijalne destinacije za 21-godišnjeg napadača, a on se na kraju odlučio na odlazak u Španiju.

Oglasi

Getafe je njegov novi tim. Tamo će mlada zvijezda pokušati da oživi karijeru, a iako mnogi smatraju da ga je United lagano odbacio, to ipak nije slučaj.

Dokaz tome je činjenica da su odlučili da mu pomognu da karijeru vrati na pravi put i gotovo ništa neće plaćati dok se nalazi u Madridu.

United će Greenwoodu plaćati luksuznu vilu sa šest soba. Njeno iznajmljivanje košta 8.000 funti mjesečno, a pored toga plaćen je i čovjek koji će imati ulogu pomoćnika i prevodioca, kako bi se Mason što bolje snašao.

Tim iz Manchestera ipak je pokazao da nije potpuno odustao od 21-godišnjeg napadača čija je karijera bila na korak od uništenja, no sada ima šansu za novi početak.

Greenwood s Unitedom ima ugovor do juna 2025. godine. Sedmično zarađuje 75.000 funti i kompletnu cifru će plaćati tim s Teatra snova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je za prvi tim Crvenih đavola debitovao u martu 2019. godine protiv PSG-a. Imao je 17 godina i 156 dana i šansu mu je pružio Ole Gunnar Solskjaer.

Ubrzo je postao neizostavan član prvog tima. Do problema sa zakonom odigrao je ukupno 129 utakmica i ima učinak od 35 golova i 12 asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi