Nakon dugo vremena Manchester United se oglasio po pitanju Masona Greenwooda!

Sudbina mu je još uvijek neizvjesna

Nakon dugo vremena Manchester United se oglasio po pitanju Masona Greenwooda!

Eldar Ganibegović

Iako je kazneni postupak protiv Masona Greenwooda odavno završen i mladi fudbaler nije završio iza rešetaka, njegova sudbina u Manchester Unitedu još uvijek je pod znakom pitanja. Crveni đavoli su se sada konačno ponovo oglasili o njegovom statusu.

Početkom 2022. godine sportsku javnost šokirale su informacije iz Engleske. Talentovani ofanzivac Manchester Uniteda, Mason Greenwood, optužen je za silovanje.

Klub s Old Trafforda ga je odmah suspendovao, a slučaj je trajao godinu dana. Potom su svi početkom februara ove godine ostali u šoku kada je objavljeno da je Greenwood oslobođen optužbi jer je djevojka odlučila da povuče svoju tužbu protiv njega.

Nakon svega što se dogodilo, mladi par se i vjenčao i dobio dijete. Harriet Robson, partnerka Masona Greenwooda, na Instagramu ima samo jednu objavu u trenutku objave ovog članka, a to je fotografija ruku njih dvoje i njihovog djeteta.

Posljednju utakmicu Greenwood je odigrao 22. januara 2022. godine kada je United na sovm terenu slavio protiv West Ham Uniteda, a on je na terenu proveo 82 minute. I dan danas nejasna je njegova situacija.

Oglasi

Poslije dugo vremena Manchester United se konačno oglasio o njegovom statusu, no ništa nije konkretno rečeno, osim toga da će ubrzo biti donesena konačna odluka.

U dugom saopštenju za javnost objavljenom u proteklih nekoliko sati, klub s Old Trafforda je objavio da je završio internu istragu napadača rođenog 2001. godine.

"Imamo i odgovornosti prema Masonu kao zaposlenik, kao mladiću koji je u klubu od svoje sedme godine i kao prema ocu i suprugu", stoji između ostalog u saopštenju u kojem United saopštava da nisu donijeli konačnu odluku o njegovoj budućnosti, uprkos prvim glasinama koje je objavila engleska štampa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uskoro će, dakle, Mason Greenwood znati svoju budućnost, koja može biti u Unitedu ili daleko od Crvenih đavola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi