Masovna tuča navijača Naprijeda i Proletera

Danas u Banja Luci huligani ponovo u akciji

Masovna tuča navijača Naprijeda i Proletera

O. Lekić

Nekoliko osoba je povrijeđeno u tuči navijača na prvenstvenoj utakmici između fudbalskih klubova Naprijed iz Banje Luke i Proleter iz Teslića, koji igraju u Drugoj ligi Zapad Republike Srpske.

Po nezvaničnim informacijama, u tuči do koje je došlo u 17 sati, korišteni su noževi i baklje.

Intervenirala je i policija, spriječivši veće sukobe do kojih je došlo na stadionu u banjalučkom naselju Obilićevu/Mejdanu gdje je igrana ova prvenstvena utakmica.
 
Banjalučke Nezavisne novine objavile su na svoj internet stranici, pozivajući se na prve nezvanične informacije, da su „deblji kraj“ u krvavoj tuči izvukli gosti iz Teslića koji su napadnuti bakljama i noževima, a mnogi od njih imaju i teže povrede.

Predsjednik fudbalskog kluba Naprijed Čedo Ševarika je istakao kako je utakmica bila fer i korektna, a da se incident dogodio izvan stadiona.

"Navijači ekipe Naprijed su uvijek bili korektni i tokom utakmice nije bilo problema. Incident je izazvala napoznata grupa mladića koja je napala navijače iz Teslića. Očekujem da policija utvrdi ko je odgovoran i da li je tuča prethodno bila dogovorena", prenosi Fena Ševarikinu izjavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti