Nakon haosa u Grčkoj oglasio se i sudija koji tvrdi da je dobio udarac u genitalije

Bilo je svega

Nakon haosa u Grčkoj oglasio se i sudija koji tvrdi da je dobio udarac u genitalije

Esmer Oštraković

Utakmica između Olympiakosa i AEK-a trebala je biti odigrana, a glavni arbitar ovog susreta bio je iz Italije, a njegovo ime je Davide Massa.

Sve je završeno u potpunom haosu nakon što su navijači utrčali na teren i krenuli sa stolicama na policiju.

Polcija je naravno odmah odgovorila sa suzavcem, a sudiji nije proestalo ništa drugo nego da povuče igrače u svlačionicu.

I sam Massa je napadnut u tunelu prema svlačionici i tvrdi da je dobio jak udarac u genitalije, ali nije mogao potvrditi od koga.

Nisu navijači Olympiakosa bili zadovoljni suđenjem Masse, a to se najbolje vidjelo po tome da je i on bio meta napada.

Čak je i vlasnik Olympiacosa Evangelos Marinakis sišao iz svećane lože na teren te je ubacivao loptu kako bi prekinuo igru.

Kada je sudija Massa vidio da stvari izmiču kontroli svirao je kraj te je otrčao u svlačionicu, nakon čega su navijači domaćih utrčali na teren.

Letjele su stolice i baklje te raznorazni predmeti, a onda su na na teren ušli specijalci, a zatim i vojska.

Potražite više informacija na temu Super League:

Olympicaos će sigurno žestoko biti kažnjen zbog nereda. Slavni grčki klub čeka novčana kazna te igranje nekoliko mečeva bez publike. Možda i budu kažnjeni oduzimanjem bodova za sljedeću sezonu.

Dok je AEK stigao do velika tri boda, te je izjednačen na prvom mjestu tabele sa Panathinaikosom, gradski rivali iz Atine u sami finiš prvenstva ulaze sa po 72 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi