Čak se i PSG-ov šeik hvatao za glavu kada je vidio uslove Allegrija

Italijan neće trenirati PSG

Čak se i PSG-ov šeik hvatao za glavu kada je vidio uslove Allegrija

E. Oštraković

PSG je već neko vrijeme bez ternera nakon što je prošle sedmice smijenjen Thomas Tuchel i još uvijek nema potvrde o njegovom nasljedniku.

Prvi kandidat bio je trofejni italijanski trener Massimiliano Allegri, ali bivši trener Cagliarija, Milana i Juventusa imao je tako visoke zahtjeve i uslove, da to nije mogao da ispuni čak ni šeik koji je na čelu francuskog prvaka.

Sportski direktor Leonarda je Allegrija želio u Parizu, no 12 miliona eura godišnje, koliko je ovaj tražio, bilo je previše i za PSG.

U PSG-u su odustali od Allegrija, a najbliže su imenovanju Mauricia Pochettina, koji odavno nema posa kako je prestao svoj trenerski angažman u Tottenhamu.

Tuchel postigao dogovor o isplati odštete sa PSG-om

Iako je Tuchelu do isteka ugovora u Parizu ostali svega pola godine, klub je odlučio da ga otpusti i da posao ponudu Mauriciju Pochettinu, koji je tu ponudu i prihvatio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neće naravno Tuchel otići praznih džepova iz Pariza. On je sa klubom postigao sporazom o isplati odštete i na njegovom računu će završiti dodatnih šest miliona eura.

Dogovor sa Pochettinom je sa druge strane već potpisan i uskoro se očekuje službena potvrda njegovog angažmana.

Promo

Top Komentari

kanarinac
Pa ova pisati ne zna (posa,isteka,sporazom) cccc
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi