Mastilo: Da su tu danas bili naši povrijeđeni igrači, bilo bi malo drugačije

Trener Goražda nakon poraza na Grbavici

Mastilo: Da su tu danas bili naši povrijeđeni igrači, bilo bi malo drugačije

Trener Goražda Gordan Mastilo govorio je za portal SportSport.ba nakon današnjeg susreta na Grbavici protiv Željezničara. 

Podsjetimo, Goražde je na Grbavici izgubilo 4:0, ali Mastilo nije bio mnogo nezadovoljan nakon susreta.

"Ja ne mogu da zamjerim mojim momcima na zalaganju, htjenju, borbenosti i načinu igre. Oni su pokušali da igraju onako kako mi forsiramo, od noge do noge. To što nisu imali rješenja za visokog špica to je problem zbog toga što imamo igrača koji su odsutni zbog povreda. Ne mogu ja biti nezadoovljni s mojim momcima. Odradili su na kraju dobar trening ako ništa drugo. Vidjeli smo šta ko i koliko može. Nekoliko naših igrača je pokazalo dobar nivo forme. Normalno je to da nas je stizao umor i da su se greške pravile. Ali, sve je to normalno za ovaj momenat i za ovu fazu priprema".

Govorio je i o ambicijama kluba u narednoj sezoni.

"Ja se nadam da će kroz još nekoliko sedmica treninga i pojačanja koja će doći Goražde opet biti u vrhu tabele. Ne kažem na prvom mjestu, ali ćemo sigurno biti u vrhu tabele, uopšte ne sumnjam u to".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj dodaje da bi i danas bilo drugačije da je tim bio kompletan.

"Siguran sam da bi bilo drugačije danas da smo imali ovu trojicu - četvoricu igrača koji su povrijeđeni. Ne kažem da ne bi izgubili od Želje, ali da bi ipak bilo drugačije. Drago mi je da su moji igrači danas igrali protiv jedne ozbiljne ekipe kao što je Željo na ovom sjajnom terenu i da su otprilike vidjeli gdje su i šta su i koliko još trebaju raditi da dođu na jedan ovaskav nivo", završava on.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi